Lapacho je bylinný čaj ze zpracované kůry stejnojmenného stromu.
Tento strom roste v mnoha státech Jižní Ameriky a dožívá se až 700let. Stromy dorůstají výšky 25 m a během svého života nejsou napadány mravenci, termity nebi jinými parazity.
Kůra, ze které se čaj vyrábí je červeně zabarvená, pochází ze 2 odrůd - Lapacho Colorado a Lapacho Morado.
Kůra stromu se zpracovává a drtí tak aby mohla sloužit k přípravě nálevu.
Proč zrovna Lapacho?
Lapacho neobsahuje kofein, je bohatý na vitamíny a minerály jako například železo, vápník, hořčík, mangan, jód, bor nebo baryum.
Čaj pomáhá při prevenci při artritidě, diabetu, střevními problémy a infekcí močových cest.
Jak na jeho přípravu a užívání?
Příprava samotného čaje vyžaduje 2 čajové lžičky kůry lapacho na 1 litr vody. Kůru vložíte do vařící vody a dále vařit na snížené teplotě po dobu 5 až 10 minut. Následně necháte čaj odstavený 20 až 30 minut. Nápoj lze pít teplý, je možné uchovávat ho v lednici, čaj zůstane svěží a uchová si přínos po dobu několika dní.
Čaj lze pít preventivně v sezóně chřipek a nachlazení. Doporučené množství jsou 2 šálky denně, ráno a večer.
Kvalitní Lapacho zakoupíte ZDE.
Děkujeme za přečtení,
Váš Kratom World
Tento článek neslouží jako návod k užívání ani doporučení ke konzumaci. Uvedené informace mají pouze vzdělávací a informativní charakter. Produkty zmíněné v článku jsou určeny výhradně ke sběratelským a studijním účelům.
Každý z nás někdy potřebuje trochu víc energie, lepší soustředění nebo prostě jasnější mysl. Dříve jsme většinou sáhli po kávě nebo klasických energetických nápojích. Dnes se ale stále více lidí zajímá o tzv. nootropic drinks – nápoje, které kombinují přírodní zdroje energie s látkami podporujícími mozek. Pojďme se podívat, co v sobě tyto „chytré nápoje“ skrývají, jak fungují a proč je může stát za to vyzkoušet.
Šafrán se právem řadí mezi nejvzácnější koření světa. Získává se z květů krokusu setého (Crocus sativus) a k výrobě jediného kilogramu je potřeba kolem 150 tisíc květů – i proto se mu přezdívá „červené zlato“. Lidé ho odpradávna používali nejen v kuchyni, ale také jako lék. Až v posledních letech se ale začalo více mluvit o tom, co už naznačovaly staré tradice: že šafrán může mít významné účinky na naši psychiku i fyzické zdraví. Moderní studie to postupně potvrzují – a ukazují, že šafránový extrakt dokáže podpořit dobrou náladu, spánek i celkovou vitalitu.
Lion‘s Mane (Hericium erinaceus) je jedlá houba, která si v posledních letech získává stále větší popularitu nejen v kuchyni, ale také mezi lidmi, kteří chtějí podpořit svůj mozek a psychickou pohodu. V tradiční asijské medicíně se používá po staletí pro podporu nervového systému, paměti a koncentrace. Moderní výzkum navíc naznačuje, že bioaktivní látky obsažené v Lion‘s Mane mohou pomoci regenerovat nervové buňky a přispívat k lepší náladě a duševní rovnováze.