Wheat grass, nebo-li pšeničná tráva, se v posledních letech stává stále populárnější díky svým mnoha zdravotním přínosům. Tento přírodní doplněk stravy je bohatý na vitamíny, minerály a antioxidanty, které mohou podpořit vaše zdraví mnoha způsoby. V tomto článku se podíváme na to, co wheat grass je, jeho historii, způsoby užívání a vědecky podložené zdravotní přínosy.
Wheat grass je mladá tráva z pšeničných zrn Triticum aestivum. Obvykle se sklízí, když je vysoká 7 až 10 dní a má svěže zelenou barvu. Wheat grass se často konzumuje ve formě šťávy nebo prášku, které se přidávají do smoothie, džusů nebo se užívají jako doplněk stravy. (1)
Použití wheat grass sahá tisíce let zpět, kdy byla pěstována pro své léčivé vlastnosti. Staroegyptští kněží a faraoni ji považovali za posvátnou a věřili, že zvyšuje jejich energii a životní sílu. V moderní době se koncept léčivých vlastností wheat grass zpopularizoval díky výzkumům a práci doktora Charlese F. Schnabela ve 30. letech 20. století. Schnabel, chemik a zemědělec, zkoumal výživové hodnoty wheat grass a zjistil, že jeho konzumace může zlepšit zdraví kuřat, které pak lépe snášely vejce. Tento objev vedl k širšímu uznání mladé pšenice jako důležitého doplňku stravy. (2)
Wheat grass se používá k celé řadě účelů, včetně detoxikace organismu, zlepšení trávení, posílení imunitního systému a zvýšení energie. Díky vysokému obsahu chlorofylu, aminokyselin, enzymů, vitamínů a minerálů se často doporučuje jako součást zdravého životního stylu.
Wheat grass nabízí širokou škálu zdravotních přínosů, které jsou podporovány vědeckými výzkumy a experty.
Mnoho vědců a odborníků potvrzuje zdravotní přínosy wheat grass. Například studie publikovaná vJournal of Clinical and Diagnostic Research ukázala, že wheat grass má antioxidační vlastnosti, které mohou chránit tělo před oxidačním stresem. Dr. Yoshihide Hagiwara, japonský vědec, který se zabýval studiem zelených potravin, označil wheat grass za jednu z nejvýživnějších rostlin na světě díky jejímu bohatému obsahu esenciálních živin. (3)
[Další významnou osobností je Dr. Ann Wigmore, která byla průkopníkem v oblasti přirozené medicíny a založila Hippocrates Health Institute. Dr. Wigmore propagovala použití wheat grass jako součásti zdravého stravování a věřila, že může přispět k prevenci a léčbě mnoha nemocí.](5)
Další významnou osobností je Dr. Earp-Thomas, vědec, který zkoumal nutriční hodnotu wheat grass a zjistil, že je bohatá na enzymy a minerály, které mohou přispět k lepšímu zdraví. (4)
Wheat grass je výjimečný přírodní doplněk stravy, který může přinést mnoho zdravotních výhod. Od detoxikace organismu, přes zlepšení trávení, až po posílení imunitního systému a zvýšení energie, wheat grass je skutečným darem přírody. Jeho použití a popularita roste díky vědecky podloženým studiím a pozitivním zkušenostem mnoha lidí po celém světě.
Pokud chcete obohatit svůj jídelníček o něco skutečně výživného a prospěšného, wheat grass by měl být na vašem seznamu. Ať už ve formě šťávy nebo prášku, přináší širokou škálu výhod, které mohou podpořit vaše zdraví a pohodu. Na našem e-shopu si můžete Wheat Grass pořídit v super kvalitě a podpořit své zdraví touto superpotravinou.
Děkujeme Vám za přečtení,
Váš Kratom World.
Každý z nás někdy potřebuje trochu víc energie, lepší soustředění nebo prostě jasnější mysl. Dříve jsme většinou sáhli po kávě nebo klasických energetických nápojích. Dnes se ale stále více lidí zajímá o tzv. nootropic drinks – nápoje, které kombinují přírodní zdroje energie s látkami podporujícími mozek. Pojďme se podívat, co v sobě tyto „chytré nápoje“ skrývají, jak fungují a proč je může stát za to vyzkoušet.
Šafrán se právem řadí mezi nejvzácnější koření světa. Získává se z květů krokusu setého (Crocus sativus) a k výrobě jediného kilogramu je potřeba kolem 150 tisíc květů – i proto se mu přezdívá „červené zlato“. Lidé ho odpradávna používali nejen v kuchyni, ale také jako lék. Až v posledních letech se ale začalo více mluvit o tom, co už naznačovaly staré tradice: že šafrán může mít významné účinky na naši psychiku i fyzické zdraví. Moderní studie to postupně potvrzují – a ukazují, že šafránový extrakt dokáže podpořit dobrou náladu, spánek i celkovou vitalitu.
Lion‘s Mane (Hericium erinaceus) je jedlá houba, která si v posledních letech získává stále větší popularitu nejen v kuchyni, ale také mezi lidmi, kteří chtějí podpořit svůj mozek a psychickou pohodu. V tradiční asijské medicíně se používá po staletí pro podporu nervového systému, paměti a koncentrace. Moderní výzkum navíc naznačuje, že bioaktivní látky obsažené v Lion‘s Mane mohou pomoci regenerovat nervové buňky a přispívat k lepší náladě a duševní rovnováze.